Paloilmoittimen hoitajakurssi

24.5.2019, klo 08.30 - 16.30
Jouni Lång, jouni.lang@kehatieto.fi

Koulutettu hoitaja tietää, ettei kalliista, mutta tositilanteessa epäkunnossa olevasta laitteistosta ole henkilö- ja paloturvaksi. Laitteiston huolimattomasta hoidosta syntyy ylimääräisiä ei toivottuja ilmoituksia ja työn keskeytyksiä sekä niin välittömiä kuin välillisiäkin kustannuksia. Paloilmoittimen haltijan tulee nimetä paloilmoittimen hoitaja ja huolehtia siitä, että tämä saa tehtävän hoidon kannalta tarpeellisen koulutuksen.

Kurssilla on teoriaopetusta, jonka lisäksi kurssilaiset harjoittelevat paloilmoitinsimulaattoreilla
laitteiston toimintaa.

Paloilmoittimen laitteistonhoitajan kurssi toteutaan CFPA-E:n koulutusohjelman mukaisesti (Fire Detection and Alarm Systems Operator) ja kurssin suorittamisesta jaetaan eurooppalainen osaamistodistus.

Tavoite

• opit hyviä turvallisuuskäytäntöjä ja ymmärrät henkilöturvallisuuden merkityksen.
• teorian, käytännön, toimintamallien ja simulaattoriharjoittelun kautta tiedät kuinka tärkeä osa palontorjuntatekniikka on joka hetkistä kohteen turvallisuutta ja miten ei toivottuihin erheellisiin ilmoituksiin on reagoitava.

Kohderyhmät

Kurssi on tarkoitettu paloilmoittimien huoltoon ja ylläpitoon osallistuvalle organisaatiolle ja laitteiston käyttäjille- ja hoitajille sekä heidän tehtävissään toimiville sijaisille.

Sisältö

• paloturvallisuuden perusteet ja rakentuminen
• Normiston perusteet
• Tietoa laitteistojen toiminnasta, rakenteesta ja eroavaisuuksista
• Toiminta paloilmoittimella eri tilanteissa (myös ei toivottujen ilmoitusten yhteydessä)
• Kunnossapito (Ylläpidon suunnittelu ja hallinta). 

Teorian lisäksi kurssilaiset harjoittelevat paloilmoittimen toimintaa oikeilla paloilmoitinsimulaattoreilla. Teorian, käytännön, toimintamallien sekä simulaattoriharjoittelun kautta opitaan, miten erheelliset paloilmoitukset syntyvät ja miten ne voidaan välttää. 


Muista peruuttaa ajoissa.
9.4.2019, klo 00.00 - 30.4.2019, klo 00.00
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
Original Sokos Hotel Vantaa
MAKSUT
Kurssipäivä 399€ (+alv) 399,00 € (sis. alv 24%)
LIITTEET
YHTEISTYÖSSÄ